Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Vraag urgentie aan

Beveiligde sessie

Officiële aanvraag urgentie

Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het opstellen van uw dossier voor een aanvraag van een voorrangsverklaring (woonurgentie).
Uw contact- en persoonsgegevens en een uitgebreide situatie omschrijving dient u op een later moment aan te leveren.

 • U vult het aanvraagformulier in en krijgt binnen enkele minuten een mail met daarin uitleg over het vervolgproces.

 • U bepaalt of u de urgentie wilt aanvragen, en levert ons de benodigde documenten aan.

 • Wij maken het dossier compleet en leggen deze voor aan de urgentiecommissie.

 • Binnen enkele weken hoort u of de aanvraag is goedgekeurd.

 • Price:
 • Persoonsgegevens

 • Gronden voor uw aanvraag

 • Aanvullende wensen

 • Afronden aanvraag

 • Wij bellen u binnen één werkdag op voor een intakegesprek en bepalen aan de hand van dit gesprek of wij u kunnen helpen. Tijdens dit gesprek kunt u uw vragen stellen en geven wij u alle informatie over de voorwaarden en regels voor een urgentieverklaring.

  Als uw aanvraag kansrijk is dienen wij het dossier in bij de urgentiecommissie. U levert ons enkel bewijsstukken toe om uw verhaal te onderbouwen. Wij stellen een dossier voor u op, uzelf hoeft verder niets meer te doen. De woningbouwcorporatie uit uw regio zorgt, als de urgentie is toegekend, voor een passende sociale huurwoning. Dit proces duurt ongeveer twee tot zes weken.

  Als blijkt dat uw situatie kansloos is dan wijzen wij uw aanvraag af en sturen wij uw dossier niet door naar de urgentiecommissie. In dat geval worden de aanvraagkosten binnen enkele werkdagen naar u teruggestort. U betaalt dus alleen als wij van mening zijn dat wij u ook daadwerkelijk kunnen helpen aan een woning.
 • Hidden
 • U vult het aanvraagformulier in en krijgt binnen enkele minuten een mail met daarin uitleg over het vervolgproces.

 • U bepaalt of u de urgentie wilt aanvragen, en levert ons de benodigde documenten aan.

 • U betaalt de aanvraagkosten van in totaal €35,00, verder brengen we geen andere kosten in rekening.

 • Wij maken het dossier compleet en leggen deze voor aan de urgentiecommissie.

 • Binnen enkele weken hoort u of de aanvraag is goedgekeurd.

Antwoord op veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Wij gaan direct voor u aan de slag.

  Om u goed te kunnen helpen brengen wij eerst uw situatie in kaart, vervolgens stellen wij een trajectplan op en afhankelijk van de complexiteit van uw casus zullen wij een tijdsbegroting maken.

  U kunt ervan uitgaan dat de meeste dossier binnen een termijn van zes tot acht weken worden afgesloten. Onze dienstverlening is vaak snel afgerond, de aanvraag bij de gemeente neemt echter tijd in beslag en daarin zijn wij afhankelijk van de gemeente. Wij kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

 • Wij zijn een particulier juristenkantoor. U betaalt ons altijd per voorschotnota vooraf. Wij zullen bij afgewezen aanvragen geen restitutie doen van de door u betaalde gelden, dit betekent dat wij een inspanningsverplichting hebben jegens u.

  Indien uw aanvraag is afgewezen tekenen wij – indien daar gronden voor zijn – bezwaar voor u aan, onze advocaat doet de beroepsprocedure en de kosten die hieruit voortvloeien worden door u voldaan. Wij zullen u vooraf de kosten voor de bezwaarprocedure met u overleggen. Indien u een laag inkomen heeft kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dit betekent dat u enkel een eigen bijdrage dient te betalen gedurende de procedure.

  Onze ervaren juristen zullen daarom vooraf uw dossier doornemen en de mogelijkheden met u bespreken om teleurstellingen te voorkomen. Op al onze diensten is 21% BTW en 8% kantoorkosten van toepassing.

 • U bent altijd welkom voor een kopje koffie en een vrijblijvend intakegesprek!

  Neem hiervoor contact op met ons secretariaat om een afspraak in te plannen met onze jurist. Wij zijn op werkdagen beschikbaar, ons kantoor is gevestigd in Rotterdam.

 • Wij regelen namens u de aanvragen van trajecten en verzoeken om uw hulpvraag op te lossen. Onze juristen begeleiden u bijvoorbeeld naar een urgentieaanvraag.

  Wij stellen een dossier op en sturen deze namens u door naar de gemeente. Wij verlenen u bijstand bij het aanvragen van een voorrangsverklaring.

 • Een afwijzing is voor ons niet het punt om op te geven. Wij zullen altijd voor de alternatieve mogelijkheden bekijken en uw trajectplan wijzigen om alsnog tot het doel te komen. Indien er noodzaak voor is gaan wij namens u in beroep.

 • Wij zijn een juristenkantoor welke gespecialiseerd is in het aanvragen van voorrangsverklaringen. Op jaarbasis doen wij ongeveer drieduizend dossiers, onze slagingspercentage is 78% (2019). Wij zijn geen onderdeel van gemeenten en woningbouwverenigingen.

  Wij hebben ervaringen in het aanvragen van voorrangsverklaringen en zetten deze kennis en ervaring in om ook u aan een sociale huurwoning te helpen. In veel gevallen weten onze cliënten niet wat hun rechten zijn, daarom schakelen zij ons in.

  Wij verdedigen de rechten en staan daarom onze cliënten bij met de aanvraag en procedure bij de gemeente of woningbouwvereniging.

 • De kosten voor onze diensten zijn in eerste aanleg € 35,00 dit bedrag is inclusief 21% BTW en 8% kantoorkosten. U betaalt hiernaast ook de gemeentelijke legeskosten voor uw aanvraag.

  Indien uw aanvraag wordt afgewezen doen wij geen restitutie van de door u betaalde gelden, wij gaan tot het uiterste bij de aanvraag en dienen ook beroep in wanneer wij hier kansen in zien. Wij hebben een inspanningsverplichting naar onze cliënten toe.

  Indien u in beroep wenst te gaan tegen een besluit, dan betaalt u de advocaatkosten, de hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen.

 • Binnen één werkdag neemt onze juridisch-consulent contact met u op om uw situatie te beoordelen en uw aanmelding aan te vullen. Dit doen wij doorgaans telefonisch.

  De aanmelding zal daarna worden doorgestuurd naar onze jurist, hij zal een inschatting maken over uw slagingskansen en indien u redelijke kansen heeft zullen wij u dossier aannemen. U betaalt ons enkel als wij uw dossier zullen aannemen.

Uw gegevens worden met een beveiligde SSL verbinding verwerkt.
UrgentieWoning wordt gemiddeld met een 8.2 beoordeeld (559 beoordelingen)